Събития

Feb 10, 2020 - Dec 10, 2020 - Истории на успеха на българските иновативни фирми, носители на марката "Високи постижения в иновациите"
Споделяме постижения и интересни проекти на компании, финалисти и победители, в Конкурса „Иновативно предприятие на годината“ и носители на марката "Високи постижения в иновциите" на Фондация "Приложни изследвания и комуникации". Вярваме, че по този начин създаваме общност, в която бизнесът намира съмишленици и подкрепа.  more »

Mar 17, 2020 - Mar 30, 2020 - Source Institute, София Тех Парк и BESCO търсят планове и дизайни тип “направи си сам” за механични обдишватели
Независима доброволческа инициатива с идеална цел , инициирана от Source Institute, София Тех Парк & BESCO - Българската стартъп асоциация, създаде платформа, на която събира планове и дизайни тип “направи си сам” за механични обдишватели - http://diyventilators.com/.  more »

Dec 05, 2019 - Петнадесети Национален иновационен форум „Иновации и икономически растеж“
Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и Единен център за иновации на БАН, в медийното партньорство със списание "Икономика" и икономически портал Economic.bg, Computer World, Kaldata.bg, списание „Българска наука“ и Успелите.бг проведоха Петнадесетия Национален иновационен форум "Иновации и икономически растеж" на 05 декември 2019 г.  more »

Jul 13, 2019 - Dec 01, 2019 - Конкурсът за иновативно предприятие на годината навършва 15 години!
На 16 юли стартира кампанията за 15-о юбилейно издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2019". Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Традиционно наградите се връчват лично от Президента или Министър председателя на РБългария по време на Националния иновационен форум през декември. И тази година отличените фирми в Конкурса получават и правото да използват марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за "Високи постижения в иновациите" - Excellence in Innovation. С марката се отличават върхови постижения, въздействие и ефективност на авангардни иновации, разработени от български предприятия.  more »

Jun 03, 2019 - Oct 31, 2019 - Платформата WORTH обявява конкурс за партньорски проекти в сферата на дизайна и лайфстайл индустрията
Платформата WORTH обявява конкурс за партньорски проекти в сферата на дизайна и лайфстайл индустрията с краен срок 31 октомври 2019 година и с участието на дизайнери, технолози, ИКТ експерти, мейкъри, старт-ъпи, технологични фирми и др. Проектите трябва да имат за цел разработване на уникални и high-end продукти в областта на модата и текстила, обувната, кожарската, мебелната индустрия, декорацията за дома, бижута и аксесоари.  more »

Jul 25, 2019 - Sep 25, 2019 - Block.IS – акселераторска програма за блокчейн технологии в земеделие и храни, логистика и финанси
Block.IS е нова акселераторска програма, която насърчава използването на блокчейн технологията в три жизненоважни сектора за европейската икономика: земеделие и храни, логистика и финанси.

Акселераторът подпомага малки и средни предприятия и стартиращи фирми от сектора на ИКТ по целия път от техните идеи до комерсиализация. Предлага съобразена бизнес и техническа помощ, както и пряко финансиране от 2,8 млн. евро чрез 2 покани за трансгранични и междусекторни проекти на ИКТ компаниии, предлагащи блокчейн технологии за трите сектора.  more »

Jun 03, 2019 - Jun 16, 2019 - Music WorX – акселератор за иновативни фирми от музикалната индустрия
Music WorX е един от малкото акселератори в света, специализирани за стартиращи компании и предприемачи от музикалната индустрия.

Програмата е насочена към основатели на компании от цяла Европа. Акселератторът е базиран в Хамбург, където музикалната индустрия дава подходяща среда за развитие на бизнес идеи.  more »

Dec 06, 2018 - Четиринадесети Национален иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж“
Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и Единен център за иновации на БАН, в медийното партньорство с Българска национална телевизия, списание "Икономика", икономически портал Economic.bg и Успелите.бг, проведоха Четиринадесетия Национален иновационен форум на тема "Интелигентни политики за иновационен растеж“ на 06 декември 2018 г.  more »

Nov 26, 2017 - Nov 27, 2018 - Тематичната диаграма на IPRHelpdesk за международната патентна заявка
Международна патентна заявка – тематичната диаграма на IPRHelpdesk, е специално преведена и адаптирана за българските потребители и партньори на АРК Консултинг и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.  more »

Nov 21, 2018 - Четиринадесети Национален иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж“
Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и Единен център за иновации на БАН в медийното партньорство с Българска национална телевизия,  списание "Икономика", икономически портал Economic.bg и Успелите.бг организират Четиринадесетия Национален иновационен форум "Интелигентни политки за иновационен растеж".   more »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

© 2005 innovation.bg
    Developed by ARC Fund
Design: nickyz.com